Mersul mort Wiki

Prima jumătate a sezonului a avut premiera pe FOX International Channel pe 13 octombrie 2014. [29] Episoadele aeriene o zi mai târziu decât în ​​Statele Unite. A doua jumătate a debutat pe 9 februarie 2015. [30]

The Walking Dead Sezonul 5 Fotografii de distribuție

.

Gata pentru mai mulți călători? Gata pentru terminus? Gata pentru Zombie Sezonul 5?

Vedeți supraviețuitorii pregătiți -vă pentru acțiune în aceste fotografii de distribuție. Sângele, transpirația și plimbătorii nu arătau niciodată atât de bine.

1. Andrew Lincoln ca Rick în The Walking Dead Sezonul 5

Andrew Lincoln ca Rick în The Walking Dead Sezonul 5

Te uiți la mine? Rick este serios ca întotdeauna în acest lucru The Walking Dead Sezonul 5.

2.

Steven Yeun ca Glenn în The Walking Dead Sezonul 5

Călători peste tot! Glenn stă dur în fața pericolului înconjurător în acest lucru în acest moment The Walking Dead Sezonul 5.

. Melissa McBride ca Carol în The Walking Dead Sezonul 5

Melissa McBride ca Carol în The Walking Dead Sezonul 5

? .

4. Rick și Daryl în The Walking Dead Sezonul 5

Rick și Daryl în The Walking Dead Sezonul 5

Rick și Daryl sunt blocați, încărcați și arată bine. .

5. Lauren Cohan ca Maggie în The Walking Dead Sezonul 5

Lauren Cohan ca Maggie în The Walking Dead Sezonul 5

Ferește -te de călători! Maggie arată dur și superb în această fotografie The Walking Dead Sezonul 5.

. Chad Coleman ca Tyreese și Sonequa Martin-Green ca Sasha în The Walking Dead Sezonul 5

Chad Coleman ca Tyreese și Sonequa Martin-Green ca Sasha în The Walking Dead Sezonul 5

Ce este în depărtare? Tyreese și Sasha arată gata să meargă mai departe în această fotografie The Walking Dead Sezonul 5.

7. Daryl și Carol în The Walking Dead Sezonul 5

Ce lungă călătorie ciudată a fost. Acești BFF se uită la distanță în această fotografie The Walking Dead Sezonul 5. O văd pe Carl?

8.

Michael Cudlitz ca Abraham în The Walking Dead Sezonul 5

Rață și acoperire! Abraham pare că se ascunde în această fotografie The Walking Dead Sezonul 5. ?

9. Rick în The Walking Dead Sezonul 5

Rick pare să aibă probleme în această fotografie The Walking Dead Sezonul 5. El și toți ceilalți o vor face din terminus?

Atenţie! Vă rugăm să aveți în vedere că spoilerele nu sunt permise pe wiki și o încălcare a acestei politici poate duce la interdicție. Informații (morți de personaje/sorturi, capturi de ecran, etc.. Mulțumesc.

Nu aveți un cont?

Mersul mort Wiki

Acest articol este despre cel de -al cincilea sezon al serialului TV original. S -ar putea să cauți al cincilea sezon al Fear The Walking Dead.

Anotimpuri: 1 • 2 • 3 • 4 • 5 • 6 • 7 • 8 • 9 • 10 • 11

Distribuitor

Showrunner

Bazat pe

Canale

Episoade

Run original

12 octombrie 2014 – 30 noiembrie 2014

Precedat de
Sezonul 4

Sezonul 5 – Partea 2

Episoade

Run original

8 februarie 2015 – 29 martie 2015

Precedat de Urmat de
Sezonul 4 Sezonul 6

Sezonul 5 Zombie a avut premiera pe 12 octombrie 2014 și încheiată pe 29 martie 2015, formată din 16 episoade. . Producătorii executivi au fost Kirkman, David Alpert, Scott Gimple, Greg Nicotero, Tom Luse și Gale Anne Hurd, cu Gimple în calitate de showrunner pentru al doilea sezon consecutiv.

Acest sezon se adaptează materialul din problemele nr. 61-77 din seria de benzi desenate. Acesta introduce personaje de benzi desenate notabile, inclusiv vânătorii canibalistici de la Terminus, Gabriel Stokes (Seth Gilliam) și Aaron (Ross Marquand), precum și familiile Anderson și Monroe. Acum reunit, sezonul continuă povestea lui Rick Grimes (Andrew Lincoln) și a grupului său de supraviețuitori în timp ce caută sanctuar, dar se confruntă cu noi amenințări atât din partea călătorilor, cât și a altor supraviețuitori umani (ostili). De asemenea, marchează întoarcerea lui Morgan Jones (Lennie James), care a fost văzută ultima dată în episodul din sezonul al treilea „Clear”.

Prima jumătate a sezonului se concentrează pe evadarea grupului de la Terminus, după ce s -au găsit într -o situație vulnerabilă, unde învață adevăratele motive ale terminanilor și salvarea lui Beth Greene (Emily Kinney) de la Grady Memorial Hospital din Atlanta din Atlanta. În mijlocul evenimentelor, o parte a grupului călătorește la Washington, D.C. În căutarea unui posibil leac pentru virusul Walker. A doua jumătate a sezonului se concentrează pe adăugarea și experiența grupului într -un sanctuar nou; Alexandria-Zona Safe: O comunitate cu ziduri, ai cărei locuitori au puțină experiență în legătură cu amenințările externe.

Conținut

 • 1 complot
  • 1.1 “Fără sanctuar”
  • 1.2 „Strangers”
  • 1.3 „Patru pereți și un acoperiș”
  • 1.4 “Slabtown”
  • 1.
  • 1.6 „consumat”
  • 1.7 „Crossed”
  • 1.8 “Coda”
  • 1.
  • 1.10 „ei”
  • 1.11 „Distanța”
  • 1.
  • .
  • 1.14 „Cheltuiește”
  • 1.15 „Încercați”
  • 1.16 „Conquer”
  • .1 scris
  • .1 Răspuns critic
  • 7.
  • .1 remorci oficiale
  • 10.2 Peeks
  • 11.1 afișe

  „Fără sanctuar” []

  După ce au fost capturați și corlali, Rick, Daryl, Glenn și Bob sunt aduși la un abator uman. .

  . Carol a pornit o rachetă, iar ea ajută grupul să izbucnească. A aflat despre secretul lui Terminus de la un membru capturat care Tyreese deține în prezent captiv.

  . În ciuda dorinței lui Rick de răzbunare, ceilalți supraviețuitori îl conving să -l lase pe dușmanul la soarta lor.

  Carol se reunește cu grupul, iar ea îi conduce la Tyreese și Judith. . Pe măsură ce grupul continuă, Rick fixează un semn de terminus pentru a avertiza potențialele victime departe de stație.

  Pe măsură ce grupul continuă în călătoria sa, îl întâlnește pe predicatorul Gabriel Stokes, pe care trebuie să -l salveze de la Walkers. Predicatorul este cooperant și duce grupul la biserica sa. Totuși, Rick nu se poate abține să se întrebe dacă bărbatul ascunde ceva. Abraham găsește un autobuz care poate fi folosit pentru a transporta Eugene la Washington D.. După ce Gabriel menționează o bancă alimentară din apropiere, Rick planifică o aprovizionare. Bob, Sasha și un Gabriel reticent merg cu Rick. Suspiciunea lui Rick de Gabriel este sporită atunci când îl vede pe bărbatul cower într -un colț după ce a fost expus la fețe aparent familiare.

  Carol și Daryl cercetează zona și întâlnesc o mașină care este similară cu cea care l -a îndepărtat pe Beth. Cei doi dau alungare.

  În timp ce se plimbă în pădure, Bob este răpit de supraviețuitorii rămași ai Terminusului. Pe măsură ce liderul Gareth își explică calm motivațiile, grupul său mănâncă piciorul lui Bob.

  „Patru pereți și un acoperiș” []

  Gareth continuă să vorbească calm cu Bob. .

  Sasha devine frenetic la dispariția lui Bob și se ridică rapid că Gabriel a avut ceva de -a face cu el. . El insistă, totuși, că nu știe ce s -a întâmplat cu Bob. . Ei decid să vâneze supraviețuitorii terminilor. .C.

  Grupul face ca canibalii să creadă că biserica este fără gardă. După ce oamenii lui Gareth sunt prinși, Gareth cade în genunchi și roagă să fie lăsat să plece. Supraviețuitorii îi înnebunește pe rezidenții terminilor rămași. Bob este pus jos și îngropat. Avraam și grupul său pleacă, dar nu înainte de a -i da lui Rick o hartă și a -l încuraja să li se alăture când poate. Mai târziu în acea seară, Michonne îl găsește pe Daryl fără Carol și i s -a alăturat un străin.

  . Locul funcționează pe baza unei rutine sistematice în care tratează supraviețuitorii răniți, care apoi încep să lucreze acolo pentru a -și plăti datoria. Beth devine DR. Asistentul lui Steven Edwards și îl întâlnește pe Noah, un ordonat, care devine rapid prietenul ei. De la Noe, Beth învață adevărul spitalului: nimeni nu are voie să plece de fapt; Toți, în afară de paznicii, sunt tratați ca muncă de sclavi permanenți.

  În timp ce participați la o nouă sosire, pe baza DR. Comenzile lui Edwards, Beth administrează un medicament care ucide pacientul. Edwards insistă să fie Beth că a înțeles medicamentul pe bază de rețetă pe care urma să -l administreze. Beth, însă, este sigur că a dat exact medicamentul care a fost ordonat. Pentru a -l salva pe Beth de a fi învinovățit, Noah își asumă responsabilitatea pentru moarte, spunând că a deconectat accidental ventilatorul pacientului în timp ce el a mutat. Noe este luat și bătut vicios, mult pentru groaza și vinovăția lui Beth.

  După o serie de confruntări cu personalul poliției, Beth își dă seama că paznicii simt că au dreptul să -și facă drum cu orice femeie pe care o aleg. . Ea reușește să se prezinte cel mai neobosit dintre paznici. . Dawn, incapabil să se confrunte cu pierderea ei din ce în ce mai mare de control, învinovățește întregul incident de pe Beth.

  Beth și Noah, văzând situația deteriorată, decid să scape de spital. O fac afară și sunt urmăriți curând atât de călători, cât și de paznici. Beth este capabil să asigure scăparea lui Noe, chiar dacă este capturată și revenită la spital.

  În timp ce Beth este plasat de dr. Edwards, ea îl confruntă cu cunoștința că știe că a ucis în mod deliberat pacientul anterior. . . Beth intenționează să -l omoare pe dr. Edwards pentru înșelăciunea lui. Pe măsură ce ea se apropie de el cu un bisturiu, însă, vede că polițiștii au adus un nou pacient: este prietena ei Carol.

  „Auto -ajutor” []

  Trecutul lui Avraam este arătat în flashback -uri: familia lui este îngrozită de brutalitatea sa împotriva inamicilor vii și morți. Îl părăsesc noaptea, doar pentru a -și întâlni moartea. Un Avraam spulberat aproape renunță la viață. I se oferă un scop reînnoit, însă, după ce îl salvează pe Eugene de la Walkers. Eugene îi spune că are o „misiune specială”. Avraam decide că el va face singurul său și singurul său obiectiv de a -l însoți pe Eugene și de a -l proteja.

  În zilele noastre, Avraam și echipajul său întâmpină probleme repetate în primele etape ale călătoriei lor. Acest lucru este parțial cauzat de Eugene. În cele din urmă, bărbatul are încredere în Tara că a sabotat în mod deliberat autobuzul școlar care îi transporta, deși nu intenționa să eșueze la fel de catastrofal, așa cum a făcut -o în cele din urmă.

  Grupul găsește un camion de pompieri care lucrează care poate înlocui autobuzul. Totuși, sunt opriți atunci când aleargă peste o gigantică efectivă de călători în față. Ignorând toată logica și pledoariile tovarășilor săi, Abraham este gata să continue să călătorească direct prin efectiv. În acel moment, însă, Eugene mărturisește că a mințit; El nu este un om de știință și nu are idee despre cum să vindece virusul Walker. Toată lumea este lăsată deznădăjduită de această veste. Abraham se prinde, învingându -l pe Eugene inconștient, înainte de a se îndepărta și de a se descompune.

  „Consumat” []

  Carol suferă o criză de conștiință, amintindu -și deciziile sale dificile și consecințele lor, deoarece ea îl ajută pe Daryl să -l localizeze pe mașina care a luat -o pe Beth. Ei ajung în Atlanta, unde descoperă mașina și consumabilele care vor merge la Spitalul Memorial Grady. Apoi aleargă peste Noah, care inițial își ia armele și consumabilele. Când îl găsesc și îl urmăresc pe Noah, el se aruncă prins sub un raft de carte, pe măsură ce un Walker se apropie pentru a -l ataca. Carol insistă că va fi salvat, în ciuda faptului că Daryl dorește să -l părăsească. În cele din urmă, Daryl cedează și îl ajută pe Noah să iasă din situația sa.

  Noe dezvăluie că Beth este la spital și explică situația periculoasă și dificilă acolo. Grupul se pregătește să scape de oraș, sperând să obțină asistență suplimentară pentru a elibera Beth. Cu toate acestea, Carol este lovit de una dintre mașinile de patrulare ale spitalului. Noah îi spune lui Daryl că va trebui să le permită paznicilor să o ia, pentru că cel puțin așa va fi dusă la spital, unde cineva își poate trata rănile. Daryl este de acord cu reticență, iar el îl ia pe Noah cu el în timp ce merg să -l umple pe Rick în situație.

  „Crossed” []

  . . Cei doi polițiști, Lamson și Shepherd, susțin că comerțul nu va funcționa și vor să ajute să -l ducă pe Dawn Down. Cu toate acestea, Lamson are ocazia să scape folosind durerea lui Sasha pentru Bob.

  Eugene este încă rece pe drum. Rosita încearcă să vorbească cu Avraam. El scoate o sticlă de apă din mâinile ei și apoi sare în picioare și intră în fața ei. Maggie își trage arma asupra lui. El recunoaște convingerea ei și se așază înapoi. După ce Maggie îi spune să treacă peste el însuși, el vine în cele din urmă la simțurile sale.

  La spital, Dawn se confruntă cu alegerea de a -l ucide sau de a -l salva pe Carol. În timp ce decizia oficială este de a -l lăsa pe Carol să moară, Dawn îl are în secret în Beth să obțină medicamentul necesar pentru a salva femeia, cu dr. Ajutorul lui Edwards.

  „Coda” []

  . Văzând că Lamson este rănit grav și nu mai este un ostatic viabil pentru tranzacționare pentru Beth. Rick îl omoară. Grupul discută opțiunile lor cu ceilalți doi ostatici (Shepherd, precum și un alt paznic care a fost capturat în timp ce încerca să o elibereze). Shepherd îl convinge pe Rick că un comerț ostatic va fi în continuare posibil. După cum explică Shepherd, Dawn va încerca să vorbească din greu, dar va dori în secret să facă compromisuri.

  Într-un standoff, Rick și grupul său comercializează cei doi paznici pentru Beth și un Carol încă recuperează. . Din păcate, când Dawn cere ca Noah să fie returnat și la spital, Beth își dă seama că femeia este prea periculoasă pentru a pleca la putere. . . Daryl se ripostează imediat, ucigându -l pe Dawn. Shepherd, acum cea mai puternică personalitate dintre paznici, îi poruncește colegilor să se ridice. Ea se oferă să lase grupul să rămână la spital, dar ei refuză, plecând cu Noah.

  . Gabriel le -a atras în mod nechibzuit atenția în timp ce se strecura pentru a -și vedea vechea școală duminicală. . Maggie a fost apoi informat că Beth era încă în viață, iar întregul grup s -a îndreptat spre Atlanta pentru a -l ajuta pe Rick cu planurile sale.

  . Maggie se descompune în lacrimi.

  Într-un coda post-credite, Morgan ajunge la biserica abandonată, care este acum liberă de călători. În timp ce își îndeplinește propriul ritual unic de închinare la altar, el aleargă pe harta pe care Avraham a plecat -o înapoi când încă mai credeau că există un leac pentru Plaga Walker. Pe el este scris un mesaj suplimentar de la Abraham: „Îmi pare rău că am fost un tâmpit. Vino să mă vezi în Washington D.C. Lumea va avea nevoie de Rick Grimes.„Morgan își dă seama acum că a ratat doar grupul și în ce direcție ar putea acum să călătorească.

  „Ce s -a întâmplat și ce se întâmplă” []

  . Din păcate, în schimb îi găsesc pe toți morți. Cartierul este în ruine. În timp ce Noah și Tyreese caută o casă, Tyreese este mușcat pe braț și Noah trebuie să meargă să obțină ajutor. . Ei discută cu Tyreese despre pozitivele și negativele morții, spre deosebire de a continua să facă ceea ce a trebuit pentru a supraviețui. Grupul ajunge și amputează brațul lui Tyreese, dar este prea târziu. Moare de pierderi de sânge. Grupul îl îngroapă, înainte de a pleca din nou.

  “Lor” [ ]

  Grupul continuă să caute un alt loc în care să se stabilească. Sunt deznădăjduiți și se ocupă de durere, PTSD, foamea și setea.

  Se întâlnesc cu sticle de apă pe drum, care se presupunea că au fost lăsate special pentru ei. Cu toate acestea, sunt suspecti de ofertă și refuză să ia apa. În curând găsesc un hambar pentru a se adăposti de o furtună care se apropie. Pe măsură ce se odihnesc, ei sunt curând treziți de sunetul călătorilor care încearcă să intre. Fiecare membru al grupului acordă în cele din urmă o mână pentru a ajuta la menținerea ușii hambarului.

  A doua zi dimineață, Maggie și Sasha stau pe un copac doborât, în timp ce urmăresc un răsărit și conversează. Discuția lor este întreruptă de un bărbat pe nume Aaron, care cere să -l întâlnească pe omul responsabil. Apoi îi surprinde referindu -se în mod special la Rick.

  “Distanta” [ ]

  Maggie și Sasha o aduc pe Aaron înapoi la hambar. Rick neîncredere imediat pe bărbat și refuză să asculte discuțiile sale despre o comunitate care este în siguranță și înfloritoare. . Glenn, Michonne și unii alții decid să găsească mașina și partenerul lui Aaron, sperând să demonstreze că povestea lui este adevărată și se tem că Rick îl va ucide. În ciuda unor dovezi care susțin afirmațiile lui Aaron, Rick încă nu este pe deplin convins de intențiile lui Aaron. Apoi, cu toate acestea, Aaron ajută grupul să parcurgă un traseu către comunitate. Îl găsește și pe iubitul său Eric, pe care grupul l -a salvat de la călători. Rick, în sfârșit dispus să -l creadă pe Aaron, decide să meargă cu perechea la comunitate, numele căruia Aaron dezvăluie în sfârșit: Alexandria. După o călătorie dificilă, în timpul căreia trebuie expediată o hoardă de călători, grupul ajunge la destinație. Pe măsură ce stau în afara porților puternic întărite ale orașului, speranța grupului este reînnoită.

  “Tine minte” [ ]

  Grupul este introdus în liderul Alexandriei, Deanna Monroe, unul câte unul. În „audițiile” lor, fiecare împărtășește amintiri, sau uneori o mint, în ceea ce privește viața în afara zidurilor orașului.

  Grupul este acceptat în comunitate. Toți muncesc din greu pentru a se adapta la stilul de viață Alexandria, o rutină zilnică care este mult mai relaxată decât au fost obișnuiți. Ei se întâlnesc cu alți rezidenți ai comunității, precum Enid, un alt supraviețuitor care a devenit recent rezident. Există, de asemenea, familia Deanna, precum și multe altele, precum Jessie Anderson și soțul ei Pete și fiii Ron și Sam.

  Unele dintre grupuri obțin locuri de muncă în cadrul comunității: Carol devine bucătar, Rick și Michonne sunt constănțeni din oraș, iar Glenn și Tara se alătură alergătorilor de aprovizionare. Glenn este deranjat să vadă cât de inadecvate și naive sunt ceilalți alergători când vine vorba de călători.

  . Ei decid că, dacă oamenii de acolo nu pot face față realităților de menținere a securității, grupul lor va fi obligat să preia Alexandria.

  “A uita” [ ]

  Sasha are probleme să se adapteze la comunitate din cauza traumei sale. Ea devine nerăbdătoare cu natura excesiv de relaxată a membrilor comunității, ceea ce devine evident la o petrecere primitoare pentru grupul pe care Deanna îl organizează.

  Rick, Carol și Daryl se întâlnesc în afara peretelui, discutând un plan de a fura arme din cămară. Sunt îngrijorați că comunitatea trebuie să fie protejată de propria naivitate și inexperiență cu potențialii dușmani, atât Walker, cât și uman. În timp ce se întâlnește, grupul trece peste un pasker care a avut un „W” sculptat pe frunte.

  Daryl aleargă peste Aaron în timp ce vâna în afara peretelui. . Mai târziu în acea seară, Daryl alege să sară petrecerea de bun venit, dar acceptă o invitație la cină la Aaron și Eric’s Home. La sfârșitul nopții, Aaron îi cere lui Daryl să i se alăture ca recrutor, astfel încât Eric poate fi păstrat în pericol. Când Daryl se întreabă de ce a fost ales, Aaron îi spune: „Pentru că știi diferența dintre un tip bun și un tip rău.

  Carol începe să se lege cu fiul lui Jessie, Sam. Din păcate, dinamica lor prietenoasă este spulberată când Sam o prinde pe Carol în cămară fură arme pentru grupul ei, iar ea amenință că îl va lega în afara peretelui și a lăsat „monștrii să -l mănânce”.

  “Petrece” [ ]

  Gabriel suferă o eroziune de credință și, în angoasa sa confuză, îl avertizează pe Deanna că supraviețuitorii nu pot fi de încredere. . Maggie ascultă conversația.

  . Tara este rănită, iar Eugene, în ciuda insistenței sale anterioare că era prea laș pentru a fi de orice ajutor, reușește să o aducă în siguranță. Din păcate, Aiden este ucis pentru că Nicholas intră în panică și aleargă. Eugene reușește să folosească autoutilitara de aprovizionare pentru a -i îndepărta pe călători de Glenn înconjurat, dar nu până după ce Noah a fost ucis și. Nicholas încearcă să -l determine pe Eugene să -l lase pe Glenn în urmă, dar Eugene refuză. Glenn, a scăpat de unul singur, apoi îl bate pe Nicholas la pământ.

  Avraam, după ce s -a alăturat echipajului de construcții care construiește ziduri de protecție suplimentare pentru comunitate, este supărat atunci când vede cât de nepregătită și de temătoare este maistrul echipajului atunci când călăreții se apropie de poporul său. Avraam reușește să salveze pe toată lumea, apoi îl lovește pe maistru în față. Mai târziu, șeful îl convinge pe Deanna că ar trebui să -și demisioneze poziția și să -l facă pe Avraam să -și ia locul.

  După câteva schimburi cu Jessie și Pete, Rick începe să suspecteze că Pete abuzează de Jessie și de băieți. Carol vede aceleași semne de avertizare. Sfatul ei pentru Rick este că, până la urmă, va fi obligat să -l omoare pe Pete.

  “Încerca” [ ]

  Pe măsură ce Monroes jelesc pierderea celui mai tânăr fiu al lor, Glenn subliniază că comunitatea trebuie să învețe cum să supraviețuiască, astfel încât refugiul sigur al Alexandriei poate funcționa.

  În afara peretelui, mai mulți membri ai grupului se confruntă cu evoluții semnificative. Carl îl urmărește pe Enid, care s -a strecurat afară pentru emoție. Fata îl aude venind, comentând „Ești foarte tare.„Cei doi continuă să exploreze zona și încep să formeze o legătură. Tara și Michonne îl localizează pe Sasha, care a trecut dincolo de perete pentru a -l ucide pe orice plimbător pe care îl poate găsi. Deși insistă că nimeni nu o poate ajuta cu durerea ei, Sasha în cele din urmă se descompune și se deschide un pic în ceea ce privește durerea pe care a simțit -o de la moartea fratelui ei Tyreese. Daryl și Aaron ies pe o alergare de vânătoare și recrutare și aleargă peste un alt Walker cu un „W” sculptat în cap. Acest cadavru reanimat era legat de un copac, destul de posibil, în timp ce ea era încă în viață.

  Rick are în vedere dacă să -l omoare sau nu pe Pete, pentru a -l salva pe Jessie de răpirea bețivă a bărbatului. El îi spune lui Deanna despre situație. În timp ce este conștientă de natura lui Pete, ea insistă că, în Alexandria, nu ucid oameni; le trimit doar. . Când Pete ajunge acasă, o luptă escaladează care duce pe stradă. După ce Deanna a întrerupt lupta, Rick își scoate arma și susține un discurs despre cât de nepregătită este comunitatea pentru noua lume. Înainte de a putea lua măsuri și de a -l ucide pe Pete, el este eliminat de Michonne.

  “A cuceri” [ ]

  Daryl și Aaron continuă pe alergarea lor de recrutare. În timp ce urmăresc un bărbat într -un poncho roșu, se poticnesc cu un compus care are călători în camioane, pe care le eliberează accidental. Cei doi caută refugiu într -o mașină, iar în timp ce își planifică evadarea, sunt asistate de cunoștința lui Rick, Morgan Jones.

  Nicholas, în loc să asculte avertismentul lui Glenn că nu se va aventura niciodată în afara porții, se strecoară și săpați o armă pe care o ascunsese anterior. . După o luptă îndelungată, Glenn primește în sfârșit mâna superioară. În curând își dă seama, însă, că nu are în el să -l omoare pe Nicholae. În schimb, își conduce adversarul bătut înapoi în comunitate.

  După lupta lui Pete și Rick, Alexandria dezbate dacă îl exilează sau nu pe Rick. Prietenii săi intenționează să -l vină pentru el și să spere la cele mai bune. Pe măsură ce întâlnirea continuă, Rick întâlnește un pasker care a trecut de poartă. El o aduce la întâlnire ca dovadă a modului în care modul de a face lucrurile excesiv de relaxat al Alexandriei poate să-i ucidă. El se oferă să învețe populația cum să se apere. Un pete beat apare cu katana lui Michonne. Soțul lui Deanna încearcă să intervină, dar își face gâtul tăiat și sângerează. Cu Abraham ținându -l pe Pete în jos, Deanna îi dă lui Rick în regulă să -l omoare pe Pete. El face imediat acest lucru. Rick se uită apoi în sus și îl găsește pe Morgan privindu -l în șoc.

  Episoade []

  Ecran de titlu []

  Distribuit []

  • Andrew Lincoln ca Rick Grimes (14/16)
  • Norman Reedus ca Daryl Dixon (14/16)
  • Steven Yeun ca Glenn Rhee (14/16)
  • Lauren Cohan ca Maggie Greene (13/16)
  • Chandler Riggs ca Carl Grimes (12/16)
  • Danai Gurira ca Michonne Hawthorne (12/16)
  • Melissa McBride ca Carol Peletier (14/16)
  • Michael Cudlitz ca Abraham Ford (13/16)
  • Emily Kinney ca Beth Greene (5/16)
  • Chad Coleman ca Tyreese Williams (8/16)
  • Sonequa Martin-Green ca Sasha Williams (12/16)
  • Lawrence Gilliard Jr. ca Bob Stookey (7/16)
  • Josh McDermitt ca Eugene Porter (12/16)
  • Christian Serratos ca Rosita Espinosa (14/16)
  • Alanna Masterson ca Tara Chambler (12/16)
  • Seth Gilliam ca Gabriel Stokes (10/16)
  • Andrew J.
  • Chris Coy ca Martin (4/16)
  • Christine Woods ca Dawn Lerner (3/16)
  • Tyler James Williams ca Noah (10/16)
  • Maximiliano Hernández ca Bob Lamson (2/16)
  • Ross Marquand ca Aaron (7/16)
  • Tovah Feldshuh ca Deanna Monroe (5/16)
  • Alexandra Breckenridge ca Jessie Anderson (5/16)
  • Daniel Bonjour ca Aiden Monroe (2/16)
  • Austin Abrams ca Ron Anderson (3/16)
  • Jason Douglas ca Tobin (4/16)
  • Lennie James ca Morgan Jones (3/16)
  • Steve Coulter ca Reg Monroe (4/16)
  • Denise Crosby ca Mary (1/16)
  • Robin Lord Taylor ca Sam (1/16)
  • Tate Ellington ca Alex (1/16)
  • Keisha Castle-Hughes ca Joan (1/16)
  • Brighton Sharbino ca Lizzie Samuels (2/16)
  • Kyla Kenedy ca Mika Samuels (2/16)
  • Justiția Leak ca cuțit Smock Man (1/16)
  • Adam Boyer ca Bat Smock Man (1/16)
  • Owen Harn ca om murdar nebun (1/16)
  • Nelson Bonilla ca cuțit tăiat de față de față (1/16)
  • Aprilie Billingsley ca Theresa (3/16)
  • Chris Burns ca Mike (2/16)
  • Travis Young ca Greg (2/16)
  • Andrea Moore ca Ellen Ford (1/16)
  • Christopher Matthew Cook în calitate de ofițer Licari (2/16)
  • Marc Gowan ca Percy (2/16)
  • Kyle Clements în calitate de ofițer McGinley (1/16)
  • Jordan Woods-Robinson ca Eric Raleigh (4/16)
  • Corey Brill ca Pete Anderson (5/16)
  • Major Dodson ca Sam Anderson (4/16)
  • Mandi Christine Kerr ca Barbara (2/16)
  • Tiffany Morgan ca Erin (2/16)
  • Maia Moss-Fife ca Maya (1/16)
  • Susie Spear Purcell ca Shelly Neudermeyer (1/16)
  • Ted Huckabee ca Bruce (2/16)
  • Dahlia Legault ca Francine (2/16)
  • Jesse c. Boyd ca Edward (1/16)
  • Jason Alexander Davis în rolul lui Red Poncho Man (1/16)
  • Charlotte și Clara Ward și Kiley și Jaelyn Behun ca Judith Grimes
  • Timothy Scott ca Gavin Trevitt
  • Sammy Hadid ca ofițer Alvarado
  • .J. Vad
  • (Flashback, cadavru)
  • Brandon Carroll ca David(Flashback, cadavru)
  • Luke Bryant ca Hanson(Fotografie)
  • Helen Jackson ca Natalie Miller
  • Stacy Payne ca Stacy
  • Duane Kicak ca Tommy
  • .
  • Theshay West ca Terry(Flashback, Zombified)
  • Necunoscut ca Cynthia(Numai vocea)
  • Necunoscut ca Jeffries
  • Necunoscut ca Becca Ford
  • Necunoscut ca fiul lui Lamson(Fotografie)
  • Necunoscut ca butoane
  • Aaron Kirschnick ca „Rezident Terminus”
  • Preston Baker ca „Rezident Terminus”
  • Chris Critter Antonucci ca „Rezident Terminus”
  • James Rodney Sims ca „Rezident Terminus”
  • Joe Foley ca „Rezident Terminus”
  • Bill Banks ca „Rezident Terminus”
  • Chuck Steak ca „Rezident Terminus”
  • Jennifer Badger ca „Rezident Terminus”
  • Patrick Williams ca „Rezident Terminus”
  • Greg Rementar ca „Rezident Terminus”
  • Xavion Shelton ca „Fratele lui Noe”
  • Anne McBrayer Childress ca „rezident din Alexandria”

  Decese [ ]

  • Sam
  • Organist al bisericii(Viu, soartă confirmată; zombified)
  • Mike
  • Albert
  • Gareth
  • Theresa
  • Greg
  • Martin
  • Bob Stookey
  • (Soarta confirmată)
  • Gavin Trevitt
  • Joan
  • Jeffries
  • (Flashback)
  • A.J. (Flashback)
  • (Flashback)
  • Warren(Soarta confirmată)
  • Dirk(Soarta confirmată)
  • Stephanie(Soarta confirmată)
  • Josephine(Soarta confirmată)
  • Rex(Soarta confirmată)
  • Pam(Soarta confirmată)
  • Iosia(Soarta confirmată)
  • Bob Lamson
  • O’Donnell
  • Dawn Lerner
  • Mama lui Noe
  • Fratele lui Noe 1(Soarta confirmată)
  • Fratele lui Noe 2
  • Tyreese Williams
  • Butoane
  • Aiden Monroe
  • Noe
  • Om roșu Poncho
  • Reg Monroe
  • Cel puțin 3 captivi terminus fără nume
  • Cel puțin 13 rezidenți fără nume de terminus
  • 4 supraviețuitori fără nume (Flashback)
  • Mulți bandiți fără nume(Soarta confirmată)
  • Mulți supraviețuitori fără nume Grady Memorial Hospital (Soarta confirmată)
  • 6 rezidenți skybridge fără nume
  • Mulți refugiați și lucrători fără nume FEMA (Soarta confirmată; 2 zombificate)
  • Mulți rezidenți ai moșiilor shirewilt (Soarta confirmată)
  • 3 câini

  . [1] Sezonul a început să filmeze pe 5 mai 2014 și a terminat pe 22 noiembrie 2014. [2] [3] Scott Gimple a continuat rolul de showrunner, poziție pe care a deținut -o încă din al patrulea sezon. . Se credea că Marquand va juca Aaron, un personaj proeminent din seria de benzi desenate. . [6] În acest sezon introduce și personaje proeminente din romanele grafice, pe lângă Aaron, inclusiv Bruce, Eric Raleigh, Nicholas, Olivia și Tobin. Finalul sezonului a fost difuzat într-un interval de timp extins de 90 de minute. [7]

  Titlurile finalelor cinci episoade ale sezonului („Amintiți-vă”, „Uită”, „Cheltuiește”, „Încercați” și „Conquer”), care prezintă personajele din zona de siguranță ale Alexandriei, se referă la romanul lui William Faulkner Sunetul și furia, Ceea ce Dale citează din primul episod de sezon „Vatos”. [8] [9]

  Scriere []

  . [10] [11]

  Al cincilea sezon adaptat material din benzile desenate „Volumul 10: Ce devenim”, „Volumul 11: Fear the Hunters”, „Volumul 12: Viața printre ei” și „Volumul 13: Too Far Gone”. . În ciuda acestui fapt, scenariul în care Rick Grimes urmărește un bărbat care a trădat încrederea grupului a fost un moment din materialul sursă, deși cu un personaj diferit.

  Recepție []

  Răspuns critic []

  Al cincilea sezon al Zombie a primit aclamări critice. . [16] Pe Rotten Tomatoes, sezonul deține 90% cu un rating mediu de 6.. Consensul critic al site -ului scrie: „Mulțumită unei doze liberale de acțiune propulsivă, sângeroasă și momente de personaj suficient de convingătoare pentru a răsplăti fanii de multă vreme, al cincilea sezon din Zombie continuă să livreze divertisment de top.„Brian Lowry din varietate a oferit premierei din sezonul al cincilea sezon o recenzie pozitivă, spunând: „După (mai degrabă prea) drumul lung și șerpuitor spre Terminus,„ The Walking Dead ”își deschide al cincilea sezon în mod spectaculos, o grasă de adrenalină amețitoare plină de suspans, violență dreaptă și , înainte să se termine, emoție autentică. Implicat de atingeri cinematografice, singurul dezavantaj al acestui episod uluitor este să mă gândesc la ceea ce poate face încrederea creierului pentru un encore. Totuși, megahit-ul AMC se găsește într-un loc foarte bun, de la machiajul actual al distribuției sale în continuă evoluție până la latitudinea pe care a câștigat-o pentru a lua ocoluri neașteptate. Având în vedere hype -ul din jurul seriei, este încă impresionant să vezi că producătorii livrează o astfel de sărbătoare.”[17]

  Mai mulți critici au considerat că al cincilea sezon a fost o îmbunătățire uriașă a anotimpurilor sale precedente. , a scris: “. Nu este fără precedent ca o serie să aibă cel mai bun sezon în cel de -al cincilea an, dar este cu siguranță ciudat pentru un spectacol să facă acest mare salt până la sfârșitul lui.„Ea a lăudat toate aspectele despre povestirea și concepția celui de-al cincilea sezon, eliminând acțiunea, teme, personaje, povești avansate, episoade nou introduse de antologie și îmbunătățiri generale ale materialului cu care spectacolul a lucrat întotdeauna cu. [18]

  . El a mai comentat: „Gimple a făcut și minuni cu personajele pe care le -a moștenit” și a cântat personaje precum Beth Greene și Tyreese Williams, lăudând complexitățile lor nou stabilite și evoluția personajelor lor nou. . [19] Zack Handlen of A-ul.V. Club În recenzia sa despre „consumat”, a rezumat sezonul în ansamblu, spunând: „Aceasta este o mare parte din motivul pentru care The Walking Dead a ajuns atât de bine în acest sezon: scriitorii au găsit o modalitate de a exploata subtextul și istoria în convingătoare, bântuitoare moduri.”[20]

  Laura Prudom din varietate La recenzia ei despre „Conquer” a comentat asta ”. .„Ea a evaluat -o ca fiind”, probabil, „cel mai bine” al lui Walking Dead, propulsat de fire de poveste compulsive și de fascinant dinamica personajelor.”[21]

  Premii []

  Pentru cel de -al 41 -lea premii Saturn, cel de -al cincilea sezon al Zombie . . Nominalizările au fost pentru cel mai bun actor de susținere la televizor (Norman Reedus), cea mai bună actriță de susținere la televizor (Emily Kinney), cea mai bună performanță a unui actor mai tânăr într -un serial de televiziune (Chandler Riggs) și cel mai bun rol de invitați la televizor (Andrew J Jigg. Occident). [22]

  Sezonul a primit, de asemenea, patru nominalizări la premiile Primetime Emmy, cele mai multe pentru un sezon individual al seriei în prezent, pentru cel de -al 67 -lea Primetime Creative Arts Emmy Awards, dar nu a reușit să câștige niciunul. Nominalizările au fost pentru o machiaj protetic remarcabil pentru o serie, serii limitate, film sau special („Strangers”), editare de sunet remarcabilă pentru o serie („Conquer”), efecte vizuale speciale deosebite într-un rol de susținere („Conquer” ), și coordonarea de cascadă excepțională pentru o serie de dramă, serii limitate sau film (Monty Simons). [23] [24] [25] [26] În plus, sezonul a fost, de asemenea, nominalizat pentru performanțe remarcabile de către un ansamblu de cascadorie într -un serial de televiziune la premiile 21 și 22 de ecran Guild Awards pentru ambele jumătăți ale sezonului, respectiv. [27] [28]

  Difuzare []

  Prima jumătate a sezonului a avut premiera pe FOX International Channel pe 13 octombrie 2014. [29] Episoadele aeriene o zi mai târziu decât în ​​Statele Unite. A doua jumătate a debutat pe 9 februarie 2015. [30]

  Comunicări de mass -media la domiciliu []

  Al cincilea sezon a fost lansat pe DVD și Blu-ray în Regiunea 1/A pe 25 august 2015. Caracteristici speciale includ „în interior “Și” făcând din Zombie“Featurettes pentru fiecare episod; alte opt featurete intitulate” Beth’s Journey “,” Bob’s Journey “,” Noah’s Journey “,” Tyreese’s Journey “,” A Day in the Life of Michael Cudlitz “,” A Day in the Life of Josh McDermitt, „și„ Rotters in the Flesh ”; scene șterse; și comentarii audio cu distribuție și echipaj. Un set special de ambalaje Blu-ray pentru ediție limitată, cu Walker „Asphalt”, proiectat de Greg Nicotero și sculptat de McFarlane Toys, a fost lansat la 1 decembrie 2015.