? Verificați autocolantul

Trei alte valori de referință se concentrează pe CPU, folosind toate miezurile și firele disponibile, pentru a evalua adecvarea unui computer pentru sarcinile de muncă intensificate în procesor. Cinebench R23 de la Maxon folosește acel motor al companiei Cinema 4D pentru a reda o scenă complexă, în timp ce Geekbench 5.. .4 pentru a converti un videoclip video de 12 minute de la 4K la 1080p rezoluție (timpii inferiori sunt mai buni).

Formația CPU a laptopului Ryzen 7000 AMD este un patchwork dezamăgitor de vechi și nou

Patru arhitecturi CPU și trei arhitecturi GPU sunt mixte și potrivite.

Andrew Cunningham – 5 ianuarie 2023 3:30 AM UTC

Formația CPU a laptopului Ryzen 7000 AMD este un patchwork dezamăgitor de vechi și nou

Comentarii cititorului

Lectură ulterioară

Cu câteva luni în urmă, AMD a introdus un nou sistem de numerotare pentru viitorul său procesor de laptop Reîmprospătare. Schema este, așa cum am scris la vremea respectivă, simultan mai puțin confuz decât unul care atribuie pur și simplu un număr mai mare unui produs mai rapid. Face posibil să știe exact Ce este în procesorul pe care îl utilizați, atât timp cât aveți inelul de decodificare la îndemână care vă spune ce număr înseamnă ce. Dar este, de asemenea, o modalitate pentru AMD de a se relaxa drept „nou” o mână de procesoare mai vechi din anii trecuți.

Există cinci serii de CPU diferite care cuprind linia Ryzen 7000 pe care AMD o anunță astăzi. Mai jos este tabelul furnizat de AMD care vă spune ce părți folosește fiecare serie, împreună cu un context suplimentar.

Tabelul specific pentru fiecare dintre cele cinci subcategorii ale liniei Ryzen 7000

  • Seria Ryzen 7045 („Dragon Range”): Pentru laptopuri de jocuri de înaltă calitate și stație de lucru, menite să fie asociate cu un GPU dedicat. În esență, procesoare desktop Ryzen 7000 reambalate pentru laptopuri, cum ar fi seria HX a Intel.
  • Seria Ryzen 7040 („Phoenix”): Singurul cip complet nou din linie. .
  • Seria Ryzen 7035 („Rembrandt-R”): Ryzen 6000 cu un nume nou.
  • Ryzen 5000 cu un nume nou. Barcelo a fost lansat din punct de vedere tehnic în 2022, dar pentru majoritatea intențiilor și scopurilor a fost identic cu procesoarele „Cezanne” din 2021. .
  • .

Lectură ulterioară

. Fiecare dintre cele patru procesoare 7045 corespunde unui procesor de desktop Ryzen 7000 diferit: 7645HX este un 7600X refactorat, în timp ce 7745HX, 7845HX și 7945HX hartă aproximativ 7700X, 7900X și 7950X. Fiecare are aceeași cantitate de cache ca omologul său de desktop și fiecare acceptă aceeași memorie DDR5 (în special nu LPDDR5) și are același GPU integrat de bază integrat.

. AMD spune că laptopurile care folosesc procesoarele din seria HX vor începe expedierea în februarie.

Seria 7040 este mai mult o evoluție a locului în care au fost chipsuri de laptop Ryzen de înaltă calitate. De asemenea, au maximum opt nuclee CPU, plus aceeași arhitectură GPU ca și noile cărți grafice Radeon RX 7900. ..

. Atât Mendocino, cât și cipurile Barcelo-R vor oferi performanțe decente pentru laptop bugetar pentru a face. Rembrandt-R este încă un cip puternic, cu o durată de viață a bateriei mult mai bună decât o parte din cel de-al 12-lea gen al lui Intel (și probabil al 13-lea gen, având în vedere cât de asemănătoare sunt) procesoare laptop și performanță grafică suficient de bună pentru unele jocuri ușoare pe drum. Va trebui să testăm noul procesoare pe bază de 4 ZEN 4, dar, având în vedere eficiența lui Zen 4 și șirul recent al procesoarelor de laptop solid al AMD, acestea arată promițătoare.

Indiferent, noua schemă de numerotare se simte încă confuză în cel mai bun caz și ușor înșelătoare în cel mai rău caz. Vom vedea dacă producătorii de PC -uri vin cu o modalitate de a semnala oamenilor că primesc „cel mai bun” din formația Ryzen 7000, în afară de publicarea numerelor de model și de speranța că oamenii le pot înțelege.

Comentarii cititorului

Andrew Cunningham Andrew este un reporter de tehnologie senior la ARS Technica, cu accent pe tehnologia consumatorilor, inclusiv hardware-ul computerului și recenzii aprofundate ale sistemelor de operare precum Windows și macOS. Andrew locuiește în Philadelphia și co-găzduiește un podcast săptămânal de carte numit întârziat.

?

? .

Scriitor de personal, PCWorld 5 aprilie 2023 8:19 AM PDT

Ilustrație laptop Ryzen 7000

Imagine: Adam Patrick Murray/IDG

Schema de denumire a AMD pentru procesoarele mobile Ryzen a fost puțin confuză, Ryzen X000 indicând generații de proiectare și Ryzen 3/5/7/9 indicând niveluri de performanță într -o generație. . .

. . . .

AMD RYZEN 7000 Stickers portocaliu și gri

. Rețineți că a treia cifră din numărul modelului indică generația Zen:

  • Ryzen 7 7045
  • – Zen 3, 8 nuclee, autocolant gri
  • – Zen 2, 4 nuclee autocolante gri

… Și asta nici măcar nu intră în alte distincții între dimensiunea procesorului și desenarea puterii: u pentru low-end sau ultra-portabil (15-28 wați), HS pentru gama medie (35-54 wați) și HX pentru High-end (55 wați sau mai mult). Este, să folosești un termen oarecum ușor, o durere de cap.

. .

AMD Ryzen 7000 Mobile, testat: „Dragon Range” împinge Intel pentru CPU Speed ​​Crown

.

Analist senior, hardware

. Am jucat jocuri pe computer atât timp cât îmi amintesc, ceea ce până la urmă (așa cum se întâmplă pentru mulți) m -a condus la construirea și modernizarea propriului desktop. De -a lungul anilor mei de aici, am testat și revizuit multe, multe zeci de laptopuri și desktop -uri și sunt întotdeauna fericit să recomand un computer pentru nevoile și bugetul dvs.

.„Acum m-am bucurat de prima șansă a PCMAG de a testa aceste procesoare laptop sub forma unui cip de top Dragon Range, Ryzen 9 7945HX.

În special, mi s -a trimis noul Asus Rog Strix Scar 17 cu acest cip în interior ca unitate de testare. . . . .

Recent am derulat o poveste similară de analiză a testării pentru eșantioanele de top ale rivalului rival al 13-lea generație „Raptor Lake”, care reprezintă o concurență rigidă. Pe procesoarele mobile ca acestea, Intel, în general, a furat conducerea performanței în ultimele două generații, iar aceasta reprezintă ultima încercare a AMD de a ține cel puțin pasul. . Să aruncăm o privire la ce are de oferit Dragon Range.

. Cealaltă nouă linie, numită cod „Phoenix”, face parte din aceeași generație de seria 7000, da, dar nu este folosită în acest tip de laptop mare, cu putere-podă și are unele diferențe fundamentale cu Dragon Range-în mod semnificativ, Prezența procesării AI hardware. Dacă aveți nevoie să fiți prins, pentru fundalul complet pe cele mai recente versiuni de cipuri mobile AMD, puteți citi raportarea noastră pe stivele complete Phoenix și Dragon Range, precum și eliminarea noilor convenții ale CPU-Naming ale AMD.

. . .

. .

Acest lucru este relevant pentru performanța de aici: 7945HX este listat ca fiind rulând la 55W la 75W TDP, care se corelează direct cu ieșirea. . În plus, deși vom efectua în mare parte teste bazate pe CPU, Scar 17 prezintă, de asemenea, o impunătoare Nvidia GeForce RTX 4090 GPU. .

În acest sens, este timpul pentru testele și rezultatele de referință.

Testarea AMD RYZEN 9 7945HX: Nipping la Intel’s Heels

. .

. . . .

Teste de productivitate și creare de conținut

Principalul nostru referință, PCMark 10 al UL, simulează o varietate de fluxuri de lucru de productivitate și de creare a conținutului din lumea reală pentru a măsura performanțele generale pentru sarcini centrate pe birou, cum ar fi procesarea textelor, foaia de calcul, navigarea web și videoconferința.

Trei alte valori de referință se concentrează pe CPU, folosind toate miezurile și firele disponibile, pentru a evalua adecvarea unui computer pentru sarcinile de muncă intensificate în procesor. Cinebench R23 de la Maxon folosește acel motor al companiei Cinema 4D pentru a reda o scenă complexă, în timp ce Geekbench 5.4 Pro de la Primate Labs simulează aplicații populare, de la redarea PDF și recunoașterea vorbirii până la învățarea automată. În cele din urmă, folosim transcodatorul video open-source Handbrake 1.4 pentru a converti un videoclip video de 12 minute de la 4K la 1080p rezoluție (timpii inferiori sunt mai buni).

În general, aceste numere sunt încurajatoare pentru AMD. . În cele din urmă, toate aceste sisteme vor trece pe lângă PCMark 10 bar pentru o performanță excelentă de zi cu zi; Acest test este o măsurare mai relevantă a sarcinilor de zi cu zi pentru laptopuri mult mai puțin capabile.

AMD ar trebui să fie suficient de mulțumit cu faptul că a căzut ușor la acel test, deoarece, la testele de stres și de stres de creare mai mult media, noile cipuri Ryzen 9 s -au potrivit sau și -a depășit rivalii Intel. A postat aici cel mai mare scor Cinebench R23 și, într -adevăr, cel mai mare pe care l -am înregistrat pe un laptop.

Aceasta este prima dată în ultimele două generații în care AMD a redus coroana de performanță înapoi – sau poate pretinde cel puțin să se lupte uniform pentru asta – de când a fost preluat cel de -al 12 -lea procedier al Intel a preluat. . . .